Over onsAfscheidsdienst.

Een dienst waarin wij samen zijn gekomen om afscheid te nemen van Ds. Rob Koreneef. Juist nu we de steun van elkaar zo hard nodig hebben. Wij zijn bedroefd en verslagen door dit bittere verlies.

Dominee Rob Koreneef (59) overleden na hartstilstand

 

Dominee Rob Koreneef (59) van de protestantse Hemelvaarstkerk in Ronse is tijdens de nacht van maandag op dinsdag, kort na middernacht, aan een hartstilstand overleden in zijn pastorie in de Bredestraat.

 

Rob Koreneef leidde sinds 10 september 2021 de protestantse gemeente Ronse-Kluisbergen-Maarkedal. Voordien was hij 21 jaar pastoraal actief in Antwerpen en in de Kempen. Hij was voorganger in Balen, Mol en Meerhout, tot hij de vacature in Ronse aannam, waar hij ook leraar werd.

 

Rob Koreneef was afkomstig uit Delft. Tot 1988 stond hij bij de militaire politie. "Ik liep wacht op de luchtmachtbasis van Woensdrecht waar in de jaren 80 kruisraketten stonden opgesteld”, vertelde hij bij zijn aanstelling in Ronse. “Daartegen werd toen hevig geprotesteerd. Gesprekken daar deden me beslissen het leger vaarwel te zeggen. Ik ging theologie studeren. De keuze voor Leuven was heel bewust. Daar werd je niet in een keurslijf gedwongen, zoals in de Nederlandse universiteiten.”

 

In Ronse had Korneef nauwe contacten met de rooms-katholieke gemeenschap. Op 18 januari leidde de dominee samen met kanunnik André De Wolf in de Sint-Antoniuskerk nog een oecumenische gebedsdienst.

 

Als ik dood ben, moeten jullie mijn verhalen doorvertellen, als iemand getroost moet worden, kunnen jullie mij altijd bellen, ik ben niet meer op aarde, maar je kan mij heel goed vinden, bel gewoon naar de man van Nazareth en deze zal je doorverbinden.

Tekst van Ds. Rob Koreneef

Onze geschiedenis

1903

1968

2018

2021

2023

2023

Stichting van de Protestantse kerk In Ronse

Ingebruik name van huidig kerkgebow

Sedert 1903 hebben 13 predikanten de kerk van Ronse gediend. In 2018 afscheid van Ds. Katelijne de Poortere.

Dominee Rob Koreneef heeft beroep naar protestantse kerk in Ronse aangenomen.

Dominee Rob Koreneef (59) overleden na hartstilstand 7 maart 2023.